2008. 07. 13.

Kárpátalja - az ígért folytatás

Nos, ígéretemhez híven folytatom az útibeszámolót. (Sajnos tényleg csak az, ha már jó képeket nem sikerült csinálnom.)

Néhányan még talán emkékeztek a viccre, hogy milyen az orosz törpe - a legnagyobb a világon. És ez nem csak a törpékre igaz! Íme két képes bizonyíték. (Na jó, a második inkább a 10mm-nek tudható be.)



Ez valódi, figyelmetekbe ajánlom a verebet, ami az ernyős virágzatú növény egyik "ágán" ül! A bimbók nagyobbak nála! Nem tudom, milyen növény volt, de hatalmas, lehetett vagy 2 méteres. Ezek itthon térdig szoktak érni! (Lehet, hogy túl közel van Csernobil?)

Óriásgalambok :-)


Arrafelé természetesen a vihar is fergeteges:


Szerencsére találtunk egy fedett sörözőt, ahol kivártuk a végét. (Saslikra megnézve az árut inkább nem vállalkoztunk.) Ez már az előző bejegyzésben keresett ungvári belváros, megpihentünk kicsit az Ung partján. A város sajnos már csak nyomokban őrzi a régi hangulatát, leginkább a vár alatti kis utcákban lehet még elképzelni a boldog békeidők bájos mindennapjait - az árnyas fasor alatt lépkedő hosszú szoknyás úrasszonyokat, a feszes pantallóban sétáló urakat, a fal tövében kezükben kosárral surranó cselédlányokat, a macskakövön néha végigcsattogó lovaskocsikat...


És hogy ne kelljen végilapoznotok a városról készült képeimet, készítettem belőlük egy képeslapot:


Egyúttal itt jegyzem meg halkan, hogy gyűjtöm a postai képes levelezőlapokat, tehát akinek van belőle, mielőtt a szemétbe dobná, jussak eszébe, és inkább hozzám juttassa el!

6 megjegyzés:

RealQuentin írta...

szép ez, köszönjük.
De:
A képeket tedd fel kicsit nagyobban, mondjuk a "közepes" méret már OK volna szerintem, így a képeslapod pl majdnem alig szinte láthatatlan.
üdv.!

ultramarin írta...

hm Az első képeket közepesben illesztettem be, a képeslapot nagyban. Ez jött ki belőle :-( És valamiért a ránagyítás sem működik.
Nem kedvel engem ez a blogos oldal!

RealQuentin írta...

szerintem is fura néha kicsit, de hát akkor így jártunk.

Mándi Emese írta...

Nem reklamálni, blogolni! :)))))

Mándi Emese írta...

Na rájöttem mi lehet a difi! Benti Explorerben (nem tudom hányas de majd megnézem) ha szerkesztek, akkor a képek valamiért nem kinagyíthatóak és kép beillesztésekor a bekezdések közti enterek száma is megszaporodik.

Ha tehetitek, használjatok blogszerkesztésre Mozillát, az teljesen jól működik! (Tapasztalatból mondom.)

Mándi Emese írta...

Jaigen, tudom. 7-es Explorer. K.ki.