2008. 07. 26.

Az igazság odaát van..

Valami megmagyarázhatatlan történt, pontosan egy órája.
De kezdem az elejéről.

Van egy gyönyörű, fafaragásos tálcám Erdélyből, épp egy évvel ezelőtt vettem. Néhány hónapja feltettem az egyik kis polcra a szobámban, egy futónövény kis cserepe mögé. Elmesélem, hogyan kell ezt elképzelni, de csak mert tényleg fura dolog történt ma este.

A tálca tömör fa, méretét tekintve.. hát nem is tudom, olyan 40x30-as lehet. Kábé. A tálca a falhoz volt támasztva, álló helyzetben, tehát a rövidebbik oldalaival érintkezett a fallal és a polccal.
(Persze egyszerűbb lenne lefényké- pezni az egészet, tudom, de akkor meg mi maradna a vizuális fantáziá- nak? Inkább kiszen- vedem ezt a leírást magamból, akárhogyis.) :)))
Szóval. Meg nem tudom mondani, pontosan hány fokos szöget zárt be a tálca a fallal, de viszonylag kicsit, mert az alja kábé 5 centire volt a faltól - pont amennyire a cseréptől elfért.
Remélem nagyjából elképzelhető, ezen kívül más, ami történetünk szempontjából érdekes lehet szerintem már nem kívánkozik ide, mondom tehát a lényeget. :)

Egy órával ezelőtt feküdtem az ágyamon, épp átmeneti tévénézésben szenvedtem. (Már elmúlt.) :) Nyugi volt, a levegő sem mozdult. És ekkor hirtelen, a jóég tudja hogyan, a tálca fogta magát, és lefordult a polcról. Eldőlt szépen a faltól, és fejjel lefelé zuhant az alatta fekvő ágyra - szemem sarkából észleltem az egészet.

A növényen átbukfencezve vetette magát a mélybe, mintha csak valaki a falhoz döntött végét kissé megpöckölte volna, hogy na irány innen lefelé!

Néztük a csillárt, de az mozdulatlan volt, kis földrengés-féleség vagy hasonló tehát nem nagyon lehetett.

De akkor vajon mi volt ez?!
Egy szobán átszáguldó aprócska feketelyuk?
Ufojelenség?
Netán szellem?
Üzenet?

...

7 megjegyzés:

laan írta...

A Világegyetemet kitöltő sötét anyag és az Univerzumot mozgató sötét energia kutatásakor fölmerült, hogy gravitációs centrum nem csak tömeggel rendelkező test lehet, azaz "minden tömeggel rendelkező test gravitációs erőt fejt ki, de nem minden gravitáció származik tömeggel rendelkező testtől". A sötét anyag és energia korunk természettudományának egyik legnagyobb rejtélye.

Mándi Emese írta...

Na asszem küldök is egy levelet a NASA-nak, hogy ha gondolják, jöhetnek az Eötvös útra sötétséget kutatni. :))

Viccet félre téve simán lehetett sötét energia is, naná, mindenesetre nagy mázli, hogy nem engem talált meg ez a cucc. Bár a tálca valószínű kevésbé lepődött volna meg, ha én esek lefelé az ágyról. :))

RealQuentin írta...

A képen a tálca, vagy a cserép van?

RealQuentin írta...

csak nehogy kicsússz az időből a frappáns válasszal... :)

Mándi Emese írta...

Ja.. semmi frappáns, semmi eredeti, hisz ekkora hülyeségre mi találót tudnék reagálni?! :)))))

Névtelen írta...

irgyellek, h ennyi időd van ilyen dolgokkal foglalkozni... leesett a tálca, és hogyan? hmmmm... érdekes, bár én asszem kb kettő, azaz kettő másodpercet adtam volna az életemből ennek a jelenségnek. szerencsére nem vagyunk egyformák :)
üdv nixon

Mándi Emese írta...

Reméljük akkor az olvasás sem tartott tovább kettő, azaz kettő mp-nél..
:)