2009. 07. 30.

Víztükörkép

.
Van az a nagyszerű szokásom, hogy pályázatokra kivétel nélkül mindig az utolsó pillanatban kezdem el kitalálni, kiválogatni, összerakni, és rendszerint a határidő előtti utolsó percekben elküldeni a képeket. Nincs amúgy ezen mit csodálkozni, még talán soha semmit nem csináltam másképp, általában a határidő az egyetlen, ami mozgat, és mindig az ahhoz képesti legkésőbbi pillanatban állok neki tanulni, pályázni, bármi. :)


Természetesen nem volt ez másképp legutóbb sem, amikor a FotoVideo magazin és az EISA Maestro által idén is meghirdetett Év fotósa 2009 pályázatra szedtem össze a képeimet. A téma a víz volt.. vizek országa vagyunk, sorozatokat várnak, blabla, volt a kiírásban leírva sok minden.
A víz pont egy egyszerre könnyű és nehéz téma is egyben, hisz egyrészt sokféleképpen megközelíthető, ráadásul vízzel kapcsolatos képeket ki nem csinál ugye, másfelől pont ezért nehéz is.. találni valami olyat, amiből összerakható egy említésre méltó anyag, ami esetleg még kicsit más is, mint a többi.


Az utolsó napokban kezdtem el gondolkodni rajta, hogy mégis mit küldjek ebben a témában, magam elé idézve néhány szép emlékű balatoni és a velencei tavi korcsolyázós képemet, amik mondjuk blog szinten itt elvannak, de azért nem feltétlen győztek meg esélyességükről.
Egy dolog fészkelte még be magát az agyamba, a pocsolyás képeim, de vívódva a gondolattal, hogy ebben azért van egy erőteljes elvonatkoztatás, ami ki tudja bejön-e a zsűrinek, végülis csak az utolsó napon sikerült meggyőzni magam, hogy ha én itt valamivel esetleg labdába rúghatok, az vagy egy ilyen mértékű témától való elrugaszkodás lesz, vagy semmi.


Így aztán a pályázati határidő délelőttjén átnézve a rendelkezésre álló képanyagot az eget kezdtem kémlelni és kérni kezdtem a fentieket, küldjenek egy kis esőt, de gyorsan. Borongós nap volt, de csöpörészni már csak alkonyat előtt kezdett. Hosszas tipródás után, hogy most akkor rohanjak-e még egy-két képet összeszedni, vagy inkább használjam ami van és álljak neki azoknak de gyorsan, végülis úgy döntöttem a biztosra megyek és főzök abból, amit otthon találok.


No így esett, hogy ezt a sorozatot összeraktam, 23:57-kor pályáztam, és a témából szerintem egy erősebb anyag is kihozható lett volna, ha kivételesen gondolkodok előre, de már jó ez így is.. kiderült ugyanis a minap a FotóVideó most megjelent számából, hogy egy 2. helyezéshez végülis csak elégnek bizonyultak a képek. :)



Íme a többi kép és a beszámoló cikk: klikk.

19 megjegyzés:

Simákgeri írta...

Szia!
Gratulálok
Soha rosszabbat:)
Nagyon klassz lett a sorozatod.

Mecsei Judit írta...

Naaagy gratula!:)

Hugi írta...

Váááháááb :)

BNS írta...

Gratulálok!

RealQuentin írta...

Gratula innen is! :)
+ Jó kis poszt lett végre :))

Zsákai Péter írta...

Én is gratulálok a helyezéshez! Őszintén mondom, hogy nagyon tetszik ez a sorozatod!

A határidőről... Volt egy ember itt a cégnél - én már nem ismertem -, akinek az volt a mondása: "Hatááááridőő kööözeledik ... ... ... hatáááridőő tááávooolodik." Szerintem örök érvényű mondás! :D :D :D

Mándi Emese írta...

Nagyon köszik! :)
Odatettem egyébként a bejegyzés végére egy linket a többi díjazott képpel.

Mándi Emese írta...

Hubykám (meg mindenki) a NATGEO HOLNAP jár le!!!
http://fotopalyazat.geographic.hu/hir/palyazati-felhivas-2009
:)

Detti (alias mégegyterézanyu) írta...

Álaaaat:)
Le vagyok nyűgözve!
Gratula Banya :)

Zsákai Péter írta...

végignéztem a díjazott képeket. nekem a Tiéid tetszettek a legjobban! az esernyős a legnagyobb kedvenc! mégegyszer gratula!

laan írta...

:)XXXL

Mándi Emese írta...

Köszönöm Péter! Banya Neked is!
Angyalom, Neked meg főleg! :))

Altnőder Emese írta...

köszönjük a linket is :))
és
gratulálok én is neked, te pályázók gyöngyszeme!!!! :)))

RealQuentin írta...

Hoppá! Köszi! Be is küldtem kettőt, de szokás szerint valószínűlegt semmi eredmény, mert nem tudok jól választani, erre már reájöttem. Majd erre megtaníthatnál :)

bépé írta...

Na ez szép, gratulálok.

Németh Nati írta...

Emese követő lettem! 23.54-kor adtam be a NatGeo-ra és a Wesay-re egy-egy pályázatot. Pedig nem is szoktam pályázni...
És persze beállok a gratulálók hosszú sorába...

Mándi Emese írta...

Köszönöm Bépé, és Neked is, Te székfotósok gyöngyszeme! :))

Nati drága kicsit talán elsietted! :D

Huby mi meg akkor a Lumixnál majd összeokoskodunk! Az lesz a következő őrület, készüljetek, főleg mivel tuti megint csak az utolsó előtti napon fog eszembe jutni szólni. :))

Balogh Zoltán írta...

:-)

Gratulálok!

Mándi Emese írta...

Szintúgy! :)