2009. 10. 06.

Ember a Holdon

Már vagy fél éve készülök rá, figyelem a holdjárást, meg a légifolyosókat, és akkor most ez lett. Némi kondenzcsíknak tudtam volna örülni, de egyelőre ez is megteszi :)


9 megjegyzés:

bépé írta...

Türelem jetet terem. Fapados?

BNS írta...

tényleg nem kukacoskodásból, de hogyan megy egy ilyen projekt? állványon a holdra célzott gép keresőjét kell kuksolni és katt ha belerepül a képbe egy madár, vagy ki lehet előre figyelni? egyébként grat, egy hasonló kép körbejárta nemrég a világot, csak azon a csellendzser volt az "el(r)őtérben"

RealQuentin írta...

Innen fapadosnak látszott, igen :)

Miért lenne @oskodás? :) Szerintem ki lehet előre figyelni. A teraszunkról látszik két légifolyosó, és azt már korában megfigyeltem, hogy mikor járnak este sűrűbben a gépek. Már csak a Holddal kellett egyeztetni, hogy ő is lesz szíves arrafelé márszkálni abban az időben. Ez tartott fél évig, egyébként.
Szóval a kérdéses időpontban kint ácsorogtam állványra tett géppel, beállítottam a kereső alső széléhez a Holdat és vártam. 8 percenként kb áthalad a keresőn a Hold, ezért ennyi időnként utána kellett állítani.
Nem a keresőt kuksolom, hanem szabad szemmel az eget. És jönnek a gépek szépen, és pár fokkal mindig elkerülik a Holdat, egyszer aztán nem. Amikor úgy láttam, hogy most jó lesz, akkor nyomtam a sorozatot. Csak érzésre ment és érzésre is hagytam abba, mert a Hold közelében a fénye már annyira elnyomta a gép jelzőfényeit, hogy csak reméltem, hogy jókor nyomom a gombot :) Ma este még talán megpróbálom, aztán ennyi, mert annyival később jön fel Hold, hogy addigra már lezajlik a forgalom.

Mándi Emese írta...

Hát.. bekomponálhatnál valami denevért is a képbe! :D

Mecsei Judit írta...

Grat a türelmedhez is!
Milyen obival készítetted?

Mándi Emese írta...

1020 :D

Mecsei Judit írta...

Vagy inkább halszem :D

RealQuentin írta...

a 1020-ban az a poén ,hogy ugye lehetne ezerhúsz, ami hajaz a 10-20-ra, höhö.
Szóval 50-500, értelemszerűen 500-on :)
Különben azért írok ilyen ritkán, mert szabadidőm többi részében a teraszon állok és a denevért várom.

Mecsei Judit írta...

Köszi!
Azért már ilyenkor hűs van a teraszon ácsorogni :)