2009. 04. 21.

Kossuth tér, 2009.04.14 - III. rész

.
Bár míg a hatalmas zuhiban eljutottunk egy kávézóig szó szerint bőrig áztunk, a jó forró cappuccino és némi melegedés után arra gondoltunk, visszanézünk a tüntetés korábbi helyszínére, hátha találunk még ott valami érdekeset.. pocsolyákat, miegyebet.
(Előzmények itt és itt.)

Arra azonban nem számítottunk, ami az utcára lépve végül fogadott bennünket. Mintha hirtelen egy másik történetbe csöppentünk volna, a korábbi napsütötte, viszonylag békés egyhelyben tüntetést felváltotta a szokásos macska-egér harc, a "sün".. a szembenállás és kekeckedés, minden ami kell.
Egyébként azt gondolom ha résen van az ember, megúszhatja a mindenféle kellemetlenségeket, csak figyelni kell a mozgásokat és a megfelelő időben kicsit odébbállni néha. Ezt leszámítva pedig remekül lehet fotózni tüntetőt és rendőrt, kíváncsi bámészkodókat.. amit csak tetszik.

Sőt.. lehet egy kis kreativitást is vinni a dologba, a fenti képnél én is ezt kíséreltem meg. A fotón látható rendőrcsoport elég hosszasan állt ott egy helyben ahhoz, hogy legyen idő kiagyalni egy ötletet, szép kényelmesen megtalálni a megfelelő nézőpontot és helyet, aztán beállítgatni a gépet is. Mire mindezzel végeztem, addigra persze az összes járókelő, munkából épp hazafelé tartó békés állampolgár elszivárgott, úgyhogy guggoltam ott az egyenruhások előtt jó ideig, tartottam a gépet a kezemben és vártam, hátha ismét arra téved valaki végre. Egy idő után megunva a várakozást előrántottam a fotóstáskámból ezt a két aktatáskás úriembert, hogy jöjjenek pont így, ahogyan a képen teszik is.
Aztán visszacsomagoltam őket és mentem én is tovább tüntetőket vadászni.



Ritkán - sőt ha egy mód van rá leginkább sosem - magyarázom a képeimet, most mégis született bennem egy benyomás amit leírnék.. a bal oldali képet viszonylagos esetlensége ellenére - vagy talán épp amiatt is - szeretem, nekem kicsit olyan, mintha nézőként magam is épp ott állnék, együtt a többi tüntetővel, szemben a rendőrökkel. (De javítsatok ki, ha tévednék.)
Egyébiránt pont ez az egyik olyan kép, ami meggyőzött arról, hogy - a tőlem megszokottól eltérően - ezt a sorozatot most hagyjam meg mégis színesben.

De például ez a kép is egy ilyen:

Egy fotó van még hátra a sorozatból.. a "rend" kedvéért azt már majd fekete-fehérben mutatom be. :)

7 megjegyzés:

Rolf242 írta...

ezek a legjobbak! :)

Johnny írta...

Rolf ne puncsolj! :)
(amúgy nem rosszak ezek sem tényleg...)

Rolf242 írta...

akkorisajobbalsóbrinástócsásÖTÖS :)
:D :D :D

Mándi Emese írta...

Ezaz Rolf, ne hagyd magad!!!
:D :D

RealQuentin írta...

Az első, harmadik és negyedik szerintem túlzottan alexpós lett, úgy értem, már zavaróan. Viszont a többi pocsolyás egész egyszerűen fergeteges!

BNS írta...

voks az aktatáskásra a tiszta koncepció miatt. pedig fanyaloghatnék h a háttér nem elég éles, de nem teszem, mert pont jól elmondja a történetet a kép. grat!

shadow írta...

A pocsolyások önmagukban is pazar képek, bár a többi sem rossz éppen...
Grat!