2008. 08. 31.

Zuhanórepülés

- Sziget II. -

A Szigeten tett több órás sétánk első állomásai közt volt a bungee jumping. A téma, amit szerettem volna valahogyan jól megfotózni.. még alá is feküdtem, de semmi. :) Váltogattam az obikat, a nézőpontot, kerestem a fogást a témán, de amilyet igazán szerettem volna, olyan csak nem akart sikerülni.

Közben észrevettem, hogy a Sziget felett folyamatosan szállnak a repülők, viszonylag alacsonyan, jól lehetett őket látni. Ki is találtam a témát rögtön, de talán mondanom sem kell, hogy a repülők mindig csak az ugrások közt valamikor érkeztek, egyidőben még csak véletlenül sem.

Kevés esélyt adva az egésznek végül csak legyintettem egyet, és kis idő után mentünk is tovább lézengeni.

Néhány órával, rengeteg kilométer gyaloglással és jópár fotóval később, mikor már a Nap is lemenőben volt, épp enni igyekeztünk, félúton azonban elakadtunk, mert véletlenül oda lyukadtunk ki, ahonnan a bungee jumping a lemenő Nap ellenfényében volt látható.

Az ellenfényes téma amúgy is a gyengém, így nem volt kérdéses.. elkezdtünk fotózni, vártunk is egy-két ugrást. És akkor, az egyiknél egyszer csak jött az, amire már nem is számítottam: megjelent egy repülő!
Szerencsémre épp a fókusztávolsághoz megfelelő obi volt feltéve (18-55), mert így is tiszta para volt a száguldó repülő és a közben egyre alacsonyabbra kerülő ugrót egy képbe komponálni de nagyongyorsan. :)

(ui: Kössz a címet Dédi!) :)

Folyt. köv.

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Hú, azt a fazont kidobták a repülőből? Talán nem jó helyre ült. Nem semmi.
Jók a képek.
T.

RealQuentin írta...

Klasszak!
Rájöttem a nagy tutiságra: azok lettek jók, amiken süt a nap, és rásüt az arcokra. Már a közeliek, ugye. Úgy jók a fényviszonyok.