2009. 08. 15.

Terézváros

.
Ritkán fotózom hajnalban, leginkább max. ha ébren ér a reggel, szépek a fények és a téma is szembe jön. Így volt ez akkor is, mikor egy reggelen órákat bolyongtunk a még csak ébredező vasárnapi belvárosban fel s alá.. korábban már említettem az esetet.

Íme onnan most két kép, az egyikből ráadásul két verzió: érdekelne a véleményetek, melyik vágás a jobb szerintetek?

A B

Eddig két véleményt kértem ki, az eredmény 1:1 lett. :)
Köszik!

15 megjegyzés:

bépé írta...

A galambos, mert ott az a főtéma, az figurák csak mellékalakok.

Hugi írta...

Első ránézésre A aztán a B jobb
Kösziheó :)

shadow írta...

Nekem is a galambos verzió.

Zsákai Péter írta...

nekem is egyértelműen a galambos. a zebra végig vezeti a szemem és a sarokban is talál látnivalót. minden a helyén van, érdekes, egyedi szerkesztésű. a szűkebb vágás jobban kihangsúlyozza a két alakot, de az úgy hétköznapibb fotó szerintem (mintha csak egy elkapott pillanat lenne, ami így sikerült). a tágabb előtér kompenzálja is a felső szűk vágást (az első verzió nekem már túl szűk). a galambos azért is jobb, mert amikor készítetted gondolom így képzelted el a képet. tudatos, jó meglátás és szerintem jó megérzés volt! mindez szerintem. érzéseim szavakba öntve. :) a galambos az nagyon tetszik! ;) le a galamb nélküli fotókkal! :D :D :D (mostanában egyébként akaratlanul én is folyton galambokat fotózok. pedig nem igazán komálom őket. :))

Balogh Zoltán írta...

Galambos

Zsákai Péter írta...

javaslom a kép címének (perszehaagalambosmellettdöntesz): "Lajos, Galambos Lajos" vagy csak egyszerűen "Lajcsi" :D :D :D

(bocs, sokat aludtam :) nem a képeddel viccelődöm, mert az ma is tetszik! ;))

Rolf242 írta...

OK, az a galamb ott nem számít, tehát B :)))))))))))

Altnőder Emese írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Altnőder Emese írta...

kockára vágva egy jobbfelső sarkot? :)))

bépé írta...

Csak most esett le, felteszel valami izét, mi meg itt görcsölünk. Fuck!:)))

laan írta...

bal kép, jobb cipő?
:)

RealQuentin írta...

Üssetek le, tapossatok meg, köpjetek le, de a galamb nélküli az igazi. Rengeteg feleleges teret kívánna a jobb oldali vágás, ahol megmaradna a galamb (gerle, egyébként :) ) Azért mert pár életlen pixelben rákerült a képre véletlenül, még talán túlzás lenne a legfontosabb helyre helyezni, ahová a tekintet vezetődik, és köré felépíteni az egész képet.
Szóljon csak a kép arról, amiről akart, és egye fene, legyen konvencionáliasan, szabályosan, harmonikusan, (viszonylag) feszeseen vágva. Szerintem :)

Mándi Emese írta...

Hehe köszik, látom csak nincs egyértelmű megoldás! :))
Egyik Te meg elmehetnél képvágási szaktanácsadónak! :D
Bépé: Hehehe, dógozzatok csak! :D :D

Névtelen írta...

Én így kívülről belekotty. Ezért nem is tudom/akarom ál/tudományosan fejtegetni. Simán, ránézésre jobb a galambos. Magyarázhatnám persze, hogy a számkivetettség együtt jár a korlátlan szabadsággal (a kép jobb oldali nagy üres terére asszociálva), de nem, egyszerűen kellemesebb ránézni arra a képre, tágas.

Mándi Emese írta...

Nagyon köszi! :)