2008. 12. 17.

Öttel a sztrádán

..avagy bármit, csak Vodafone mobil netet NE!

Netfüggő szolgáltatóvadász kálváriám újabb fejezetéhez érkeztünk, aki ismeri ezt az évemet már meg sem lepődik, aki a sztorit is ismeri, az pedig most hátradőlhet, popcorn a kézbe és jöhet egy újabb komédia.
(Előzmények úgy egyébként: itt.)

Napok óta figyelem, hogy tetűlassú a netem. Gyanakodtam először a szolgáltatásra, aztán a gépemre, ami amúgy is mintha esne szétfele, aztán visszatértem végül mégiscsak oda, hogy itt valami szolgáltatás szinten nem megy, nézzünk hát körbe a Vodafone-nál, mi lehet az az óriási bibi, ami miatt az általában 3800 kbps-os sebesség hirtelen lecsökkent 140-200-ra. Akárhogyis, ez azért nem egy elenyésző különbség..


Besétáltam hát ma egy ügyfélszolgálatnak kinéző egységbe, bár utólag kiderült még ha annak is hívják magukat, valójában érdemi előrelépés itt csak akkor lehetséges, ha pénzt akarok költeni náluk, abban a pillanatban ha problémám van, már rögtön nem illetékesek, naná.. illetékes inkább a hölgy a telefon túlfelén, telefont meg megtalálom egy kicsit hátrébb, ott a falon.
Odaálltam - szék ott persze nincs, minek -, felhívtam a központot. Kissé ekkor már idegesen, kezdett ugyanis körvonalazódni, hogy ezek nagyonhülyének néznek itt mindenkit, beleértve jelen esetben engemet is.

Történt ugyanis, hogy a Vodafone nemrég egyoldalúan módosította szolgáltatásának feltételeit és azt mondta, hogy az eddig korlátlannak kikiáltott net elérés mostantól 5 és 10 GB felett sebesség szinten korlátozott. Először csak éjszaka, 10 GB fölött pedig már egész nap. És ezt úgy kell elképzelni, hogy amennyiben aláírtam egy év tarifahűséget (így történt), úgy mostantól ha az adott számlázási hónapban elérem az 5 gigát, úgy belassul a netem a már ismertetett módon éjszaka, 10 GB fölött egész nap, és ez tart egészen a következő számlázási időszakig. Elállhatok ugyan a szerződéstől, ha ez nem tetszik, de az 40.000 Ft-omba fog kerülni.
Feltettem a kérdést mi van akkor, ha tegyük fel ezt elfogadom, de én vagyok olyan elvetemült, hogy az 5 GB után is szeretnék normál sebességgel netezni?! Mit tehetek ilyenkor? Válasz semmit, ez a tarifacsomag semmit sem tesz lehetővé. És mondom ha netán ráfizetnék pluszban? Nem, ez sem lehetséges. Persze válthatok tarifacsomagot, de az is 40.000 Ft lesz. :))
Büntetve vagyok tehát erőteljesen, amiért át mertem lépni egy határt az amúgy korlátlan előfizetésem keretein belül.
Nem is értem mit képzelek..


Mondja a helyi ügyintéző, az Általános Szerződési Feltételekben módosították ezt.. nézzem itt van, ez az épp hatályos. A nyomaték kedvéért bekeretezi. Mondom remek, de láthatnám azt az ÁSZF-et, ami akkor volt hatályos, mikor én kötöttem a szerződést? Hát hogy-hogy nem, ilyet ő persze pont nem tudott mutatni. (Projekt tehát most előkeresni itthon minden papírt, erre holnap rámegy fél napom is talán, de hogy megkeresem, az is biztos.)

És ekkor jött a telefonos tündérke, akitől a legszebb pillanat mindenképp az volt, mikor közölte, hogy hát de 140 kbps-mal is nagyszerűen lehet levelezni meg böngészni, nem érti mi ezzel a problémám.
:)))

Miután finoman megkértem rá, hogy hadd döntsem már el én mit szeretnék csinálni és hogyan rákérdeztem, ugyan miért nem közölték velem, hogy módosították a szerződést? Kiderült ugyanis, hogy volt 15 nap, ami alatt díjmentesen el lehetett volna állni a szerződéstől, amiért ők azt módosították. Erre megkaptam az egyetemesen jól kitalált ravasz választ: ők közzé tették a Magyar Közlönyben és napilapokban is, meg a honlapjukon is, tehát nem volt ez titok, tudhattam volna.

Ja persze.. hát nagyszerű. Ezúton is köszönöm szépen!


Karácsonyig kicsit belassulok tehát, akkor új számlázási hónap kezdődik (lehet át is térek erre a speciális időszámításra), addig pedig kitalálom mi legyen és olvasgatom a nagyvilágot.. másnak is feltűnt ugyanis ez a kis játék már, nem csak nekem: klikk ide.

Füstjelek és gyaloglás.
Ez kéne. :)

2 megjegyzés:

laan írta...

Nem értem panaszodat, hiszen a vodafon megmondta:
"célunk ezzel a lépéssel az, hogy előfizetőink nagy többsége egyenletesen és jó minőségben használhassa a mobilinternetet mindenkor"
:D:D:D
Te biztosan nem tartozol a "nagy többséghez"
.
Ezt a pofátlanságot! :))))
Remélem újra beperelik őket.

Mándi Emese írta...

:D:D:D

Kihúztam a gyufát rendesen, most megkapom a magamét! :)
Azt hiszem ha lenne valami kollektív per, én be is csatlakoznék simán. :)