2010. 06. 01.

Sínek hosszán

.
A korábbi évekhez hasonlóan idén is meghirdette a FotoVideo Magazin és az EISA Maestro az Év fotósa c. - hazai elődöntős de egyébként nemzetközi - fotópályázatát.


Az van, hogy pályázat alapján én egyszerűen nem tudok képeket legyártani.. maga a kiírás valahogy azonnal mintha tematizálná is a gondolataimat, és aztán az egészet inkább egyfajta erőlködésnek, mint az egyébként megszokott és szeretett alkotási folyamatnak élem meg, éppen ezért nagyjából soha nem is gyártok képeket kifejezetten pályázatokra. Vagy van eleve a kiírásba vágó képanyagom, vagy nincsen.


Tavaly a téma a víz volt az Év fotósán. Eleinte úgy éreztem bajban vagyok, mert nem hogy fotósorozatom, de szinte egy épkézláb fotóm sem nagyon van/volt víz témakörben.. leszámítva talán az utcai tócsákban tükröződős mindenféle képeimet, amiket eleinte túl erős elvonatkoztatásnak, de végül aztán az egyetlen esélyemnek éreztem. Ez lett aztán belőle: víztükörkép sorozat.

Idén a téma ismét igen hálás lett. Transport - utazás, szállítás, utikaland, utazási élmény.


Nem is oly rég, tavasszal, de szerencsére még pont mielőtt értesültem volna erről, vonatoztam egyet Natiékhoz Pécsre, majd aztán Kecskemétről vissza. Egyik oka ennek - mármint a kényelmes autó hátrahagyásának - a mára egyre viccesebb benzinárak mellett akkor pontosan az volt, hogy régóta szerettem volna már vonaton fényképezgetni.


Bár talán említenem sem kell, mennyire imádok fotózni, mégis vannak olyan alkalmak, amikor ez egy kicsit más, mint máskor. Amikor a szokásosnál is jobban koncentrálok, úgy érzem jobban rá is érzek a témára, teljesen megtalálom benne magam és persze ilyenkor az átlagosnál is jobban élvezem az egészet. És pont ilyen volt ez is.
Elég nagy anyag is lett belőle, de talán ez a néhány mondható a legjobbnak a teljesből.
Meglátjuk.


A címötletért külön köszönet a pályázati leadással egy időben épp maratoni laborszakkörüket tartó Yannak és Márknak, mert ugyan az LGT-től Takáts Tamáson át a hajjaj fekete vonatig nekem is sok minden eszembe jutott, de a Kispál persze pont nem.
Na de hát ezért kell a szakértőket kérdezni, ugye! :)

8 megjegyzés:

YAN írta...

:D
ennyi!
sok sikert!

Márk írta...

hasonlóképp kívánok! :)

Gehring János írta...

Klassz sorozat öreganyám. :))

Kerekes Zsuzsa írta...

Igen, igen nagy hangulat.

Mándi Emese írta...

:))
Nagyon köszik!

Hajdrák Tímea írta...

Brutálisan jó. Irigy vagyok. :D A cím pedig, ahogy a képek is: zseniális. Az egyik kedvencem a Kiséktől. Gratulálok és sok sikert!

RealQuentin írta...

Kissé mállik szét az agyam a melegben, ezért csak egy lusta
"LIKE"-ra futja.

Mándi Emese írta...

Nagyon kedves, köszönöm Timi!
És hát igen, ez a cím nekem is eléggé megtetszett. :)

Huby értékelem ám, hogy még a nagy hőség ellenére is.. :))